Utolsó csoportmérkőzésén kikapott a veretlenül első egyiptomiaktól, így a harmadik helyen végzett hatosában a magyar férfi válogatott a Kuala Lumpurban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságon.
Aranyosi Péter szövetségi kapitány együttese - amelyben ezúttal Jakab János, Kosiba Dániel és Lakatos Tamás játszott - 3-1-re maradt alul a szerdai versenynapon. 

A második osztályban szereplő magyarok az egyiptomiak és az argentinok mögött harmadikok lettek a csoportjukban, így a folytatásban ennek a divíziónak a felsőházában, azaz a 25-36. helyért küzdhetnek. A második vonal két döntőse a következő vb-n az élvonalban szerepelhet.

A magyarok következő ellenfele egyelőre nem ismert. 

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
férfiak, második osztály, G csoport, 5. (utolsó) forduló: 
Egyiptom-Magyarország 3-1

Mohamed el-Bejali - Jakab János 3-2 (-8, 10, 9, -6, 8)
Omar Asszar-Kosiba Dániel 3-1 (8, 11, -7, 8)
El-Szajed Lasin - Lakatos Tamás 2-3 (8, -8, -7, 9, -7)
Asszar-Jakab 3-1 (9, -11, 7, 6)

a csoport többi mérkőzésén:
Argentína-Szlovénia 3-1
Mexikó-Norvégia 3-1

A végeredmény: 
1. Egyiptom 10 pont,
2. Argentína 9,
3. Magyarország 8,
4. Szlovénia 7,
5. Mexikó 6,
6. Norvégia 5

A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár.

később:
nők, első osztály, A csoport, 5. (utolsó) forduló: 
Magyarország-Románia 9.30

Mindkét nem képviselői négy divízióban küzdenek meg egymással a vasárnapig tartó vb-n, minden osztályban négy hatos csoportban kezdődött a verseny. A csoportgyőztesek minden osztályban egyből a negyeddöntőbe jutnak, a másodikok pedig a harmadikokkal játszanak a negyeddöntőbe kerülésért. Ugyanezt a szisztémát alkalmazzák az alsóági rájátszás során is, azaz a csoportnegyedikek az egyenes kieséses szakasz első körében kiemeltek lesznek, abban csak a csoportötödikek és a -hatodikok játszanak.

Forrás: MTI