Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a kereskedelem szereplői jól járhatnak, ha a cafeteriajuttatások készpénzzé változnak.
A Népszabadság szerint Vámos György azt mondta, nekik eddig is az volt az érdekük, hogy a cafeteria rendszere minél szélesebb körű és minél rugalmasabb legyen. Amennyiben szabadon elkölthető készpénzzé alakítják, az egyik legvonzóbb költési helyszín vélhetően épp a kereskedelem lesz.

Fata László cafeteria-szakértő azt mondta, a jövő évi bértervezést egyelőre nem nehezíti a bizonytalanság. A várható változások után viszont másképp kell megközelíteni azokat a célokat, amelyeket a cégek a cafeteria révén (például a sportolás támogatásával) el akarnak érni: mint a kollégák rekreációja, rendszeres egészségügyi felülvizsgálata, vagy a betegségmegelőzés - írja az MTI.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke azt mondta, a gyógyszertárak még nem tudják milyen és mekkora kárt okoz majd a tervezett átalakítás. A napokban mérik fel, hogy pontosan mire számíthatnak és konzultálnak az egészségpénztárakkal is.