Ahhoz, hogy életben maradjon, saját vizeletét kellett meginnia az egyik vidéki kórház pszichiátriáján Nagy Eriknek. A férfi állítása szerint nem adtak neki folyadékot, csaknem kiszáradt.
- Többször kikötöztek, és teletömtek gyógyszerekkel, hogy ne legyen velem semmi gondjuk. Annyira félrekezeltek, hogy szív­infarktus közeli állapotba kerültem, de ez sem érdekelte őket. Az orvosok és az ápolók is teljesen közömbösek, egyáltalán nem érdekli őket a beteg. A halál torkából menekültem meg, amikor anyukám a utolsó pillanatban átvitetett egy másik kórházba – dühöngött a fiatal férfi.

Erik azután jelentkezett a Borsnál, hogy a TV2 Tények című műsorában nyilatkozott egy édesapa, akinek a fia felakasztotta magát az egri kórház pszichiátriáján.

- Ha jobban vigyáznak rá, nem a Facebookot nézik és a körmüket festik az ápolók, a fiam ma is él – állítja Kállai György. Az édesapa elmondása szerint György depressziós volt, ezért került be a pszichiátriára. Két hete a család kapott egy telefont, amelyben közölték: a fia felakasztotta magát a pszichiátria zuhanyozójában.

A Bors megkereste az érintett kórházat, de nem kaptunk választ kérdéseinkre. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Le lehet kötözni

A pszichiátrián kezelt betegek jogait korlátozhatják, ha súlyos veszélyt jelent magára vagy környezetére. Durvább esetben gyógyszerrel nyugtatják le a pszichiátriai beteget. Fontos kritérium, hogy a fizikai korlátozás addig tartható fent, amíg az feltétlenül szükséges.