A keresztény menekültek nem mernek senkinek beszélni az őket ért muszlim támadásokról helyette inkább templomban a papoknak beszélnek róla.
Mohammadreza Madadi iráni keresztény menekült nem gondolta volna mikor 2015 decemberében Németországba érkezett, hogy itt is atrocitásoknak lesz kitéve amiért keresztény. Mohammadreza Madadi elmondta, hogy ő nem akart volna Európába jönni, de a muszlimok folyamatosan zaklatták a keresztényeket a faluban ahol élt, végül akkor döntött úgy, hogy elmenekül a hazájából mikor a muszlimok felgyújtották a keresztény templomot.

Most azonban úgy érzi itt sincs biztonságban, amikor a muszlimok a táborban meglátták a karján lévő kereszt tetoválást szidalmazni kezdték és attól kezdve nem volt nyugalma a muszlim bevándorlók még az ételt is elvették tőle. Madadi keresztény barátja, Hamidreza Pirghasemi is mindennapi zaklatásról számol be ” Körbe vettek bennünket a zuhanyzóban és ránk támadtak. Amikor ételért állunk sorba sértegetnek bennünket, de olyan is volt, hogy megakadályozták, hogy ételhez jussunk. Nemrég keresztényekre támadtak a táborban csupán azért mert egyikőjüknél meglátták a bibliát.-mondta el Pirghasemi.

Mohammadreza Madadi azzal folytatja, hogy veszélyben érzi magát mert a múltkor kihallgatta az afgán muszlimok beszélgetését, akik arról beszéltek, hogyan lehetne megölni a keresztényeket úgy, hogy azt senki se tudja meg.

Mario Czaja berlini szociális ügyintéző ígéretet tett, hogy mindent megtesz a berlini vezetés, hogy a keresztény menekülteket elszeparálják a muszlimoktól és lehetőleg más táborokban helyezzék el őket. Czaja arról is beszélt, hogy sok menekült nem mer beszélni az őt ért támadásokról mert olyan országból érkezett ahol még hírből sem hallottak a szólásszabadságról.

Forrás: rbb-online.de