Legalább hatan meghaltak már a pusztító mexikói hóviharban. A vihar eddig 800 fát csavart már ki és 77 autót rongált meg Mexikóvárosban.
A havazás nem csak márciusban meglepő Mexikóban. Az ország második legnépesebb városában, Guadalajarában utoljára 1997-ben esett utoljára hó. Ez a márciusi havazás ráadásul hatalmas viharral érkezett. Csak Mexikóvárosban 800 fát csavart már ki a vihar, emellett 98 reklámtáblát szakított le és 77 autót rongált meg.

A tomboló szél helyenként hetven kilométeres óránkénti sebességet is elért. Az egyik városban 25 méter magasból zuhant emberekre egy hatalmas reklámtábla. Öten megsérültek, egyik állapota válságos. Az viharok miatt eddig már 2,8 millió ember maradt áram nélkül. A dél-mexikói Oaxaca szövetségi államban egy nő életveszélyesen megsérült, mert rádőlt egy pálmafa.

A tanítás Zacatecas, Veracruz, Puebla, Durango, Oaxaca és Guanajuato szövetségi államokban teljesen vagy részben szünetelt. Mexikó szövetségi államban csütörtökön valamennyi oktatási intézményt bezárták. Aznap így 4,7 millió diák nem ment iskolába - írja az MTI.