Először hallotta újra dobogni 7 hónaposan meggyilkolt kisfia szívét egy négy éves kislány mellkasában Heather Clark.
Az édesanya felajánlotta megölt fia szerveit

A kaliforniai asszony zokogva fogta a sztetoszkópot a kis Jordan melléhez, hogy újra erősen és szaporán hallja első gyermeke, Lukas szívének lüktetését. A tragikus körülmények között meghalt kisfiú szerveit anyja átültetésre ajánlotta fel, az egészséges szív a súlyos betegen született Jordan életét mentette meg.

- Ez a te kisbabád - mondta Heathernek Esther Gonzalez, Jordan édesanyja, aki maga sem bírta könnyek nélkül megállni a fantasztikus pillanatot, amikor a fiát gyászoló anyja újra dobogni hallotta gyermeke szívét.

Jordan szívbetegséggel született

A kis Jordan négy éve súlyos szívbetegséggel született, élete nagy részét kórházban töltötte. Állapota nemrég válságosra fordult, és csak egy új szív menthette meg az életét. Az orvosok már kezdtek lemondani arról, hogy megfelelő donort találjanak, amikor Lukas élete 7 hónap után váratlanul kegyetlen véget ért.

A kisfiút a bébiszittere barátja, Ryan Anthony Garcia bántalmazta olyan súlyosan a család otthonában, hogy az amúgy tökéletesen egészséges, és életvidám kisfiú élettel összeegyeztethetetlen agysérülést szenvedett.

Lukas a bántalmazás után három napig volt kómában, majd meghalt

A mentőket maga a babysitter hívta ki, mert a bántalmazás következtében leállt a légzése. Lukas három napig feküdt kómában a kórházban, aztán meghalt. Édesanyja úgy döntött, ép szerveit felajánlja átültetésre, így menthette meg Lukas szíve Jordan életét.

Heather a tragédia után Facebook-csoportot indított Igazságot Lukas Scotnak néven, és a kisfiú gyilkosa is ítéletre vár.