Negyvenhét embert gyanúsít több száz millió forintos adócsalással a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. Színészek is vannak a gyanúsítottak között. A kutyaházból kerületek elő a számlák.
A gyanú szerint egy kecskeméti férfi 26 fizetésképtelen céget vett át, majd a társaságok nevében fiktív számlákat állított ki, és ezeket jutalékért eladta. A „számlagyáros” házánál található kutyaház mögötti tárolóból került elő az a nejlonszatyor, amelyben a „könyvelési anyagát” őrizte, de a pénzügyi nyomozók még a házban található könyvek lapjai közül is foglaltak le bélyegzőgumit. Összesen kilencven helyszínen tartottak házkutatást.

A számlákat egyedül állította ki ugyan, de vevői közül hatan más vállalkozóknak is adtak el számlákat. Összesen 631 millió forint áfát csaltak el így.

A férfi a számlákon a megrendelők igénye szerint bármit feltüntetett. Előkerültek pályázatírásról, óvodaépítésről, tojásról, könyvkötésről, autószerelésről szóló valótlan számlák, de volt olyan is, mely művészeti tevékenységről szólt. Pest megyei színészek például az általuk eljátszott szerep elszámolásához használtak fel ilyen számlát, így ők is gyanúsítottak lettek az ügyben.

A pénzügyi nyomozók csaknem háromszázmillió forint értékben zároltak ingatlanokat, foglaltak le autókat és bankszámlákat.