A visszér kezelése olyan fontos terület, amelyre egészségi állapotunk miatt feltétlenül ajánlott odafigyelni. A betegség tüneteivel sokkal többen szembesülnek napjainkban, mint azt elsőre gondolnánk, ám legtöbben csak akkor veszik komolyan a problémát, ha már szemmel látható jelei is vannak. A lábakon kidudorodó erek ugyan kétségtelen, hogy esztétikai szempontból sem a legszebbek, de sajnos tény, hogy egészségügyi kockázattal is járnak. 
Ha tehát nehézláb-érzés tüneteivel szembesülünk, vagy életmódunkból adódóan a veszélyeztetettek közé tartozunk, mindenképpen érdemes olyan természetes megoldásokat keresni a visszér kezelésére, amelyek hosszú távon, mellékhatások nélkül alkalmazhatóak. A Hillvital.hu szakemberei azt javasolják, hogy érdemes kipróbálni a gyógynövényeket tartalmazó balzsamokat, melyek a visszér kezelése kapcsán már számtalanszor bebizonyították jótékony hatásukat. 

Életmódváltással a súlycsökkentés érdekében

A visszeres panaszok hátterében gyakran áll az elhízás, mely jelentős terhet jelent a lábakra. A fogyással alapvetően tehermentesíthetjük a szervezetet, és a visszeresség tünetei is enyhülhetnek ilyen módon. Természetesen nem mindegy, milyen módszert választunk a súlycsökkentésre, ugyanis a helytelen, drasztikus fogyókúrákkal többet árthatunk, mint amennyit használnánk. 

A legjobb, ha életmódváltás kereten belül teszünk azért, hogy a mérleg kevesebbet mutasson, ennek pedig a rendszeres testmozgás és az étrendbeli változtatások mindenképpen részét kell, hogy képezzék.

Fontos, hogy fokozatosan kezdjünk el mozogni, ügyelve edzettségi állapotunkra, korunkra és persze a túlsúly mennyiségére. A konyhából száműzzük a finomított szénhidrátokat és a cukrot, helyettük pedig ügyeljünk a rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozásra. 

Az étrend-kiegészítők is remek választásnak bizonyulnak, ezekkel ugyanis megerősíthetjük immunrendszerünket, és a szükséges mennyiségű mikrotápanyagot is biztosíthatjuk a mindennapi jó közérzethez. 

Természetes hatóanyagok az egészség szolgálatában

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a visszeres panaszok okozta fájdalmat nem ajánlott fájdalomcsillapítókkal kezelni. Ezek szedéséhez hozzászokhatunk, és mellékhatásaik miatt egyébként sem célszerű huzamosabb időn keresztül szedni őket. Helyettük érdemes a természet patikáját segítségül hívni, hiszen visszér kezelése kapcsán is bizonyított már. 

Vannak olyan speciális balzsamok, krémek, amelyek az összetevők egyedülálló kombinációjának köszönhetően eredményesen vethetőek be a visszér kezelése során. A varázsmogyoró, a vadgesztenye, az ázsiai gázló, vagy például a fekete áfonya tipikusan olyan gyógynövények, melyek a visszeres betegek körében már számtalanszor bizonyítottak. 

Változtasson szokásain! 

Ha eddig csak megfázás idején fogyasztott C-vitaminban gazdag alapanyagokat, ezeket érdemes beiktatni a jövőben a mindennapokba. A C-vitamin ugyanis kiváló hatással van az érfalak állapotára és ugyanakkor a citrusfélék a fogyásban is segíthetnek. A forró fürdők helyett a láb változó hőmérsékletű vízzel történő zuhanyoztatása ajánlott, ha pedig tehetjük, polcoljuk fel a lábainkat, ezzel elősegítve a vérkeringés élénkülését. 

A visszér kezelése természetes alapanyagokkal, életmódváltással is lehetséges, ezzel elkerülve a későbbi, betegségből fakadó egészségügyi kockázatokat. A természet ereje - mint már oly sokszor- visszeresség kapcsán is bizonyított!