Kétségbeesett anyának segített az Országos Mentőszolgálat diszpécsere - közölte az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldala. Az eset során sikerült megmenteni egy csecsemő életét, akin egy közterületen vette észre az anyja, hogy nem lélegzik, de a mentőszolgálat diszpécserének segítségével újraélesztette gyermekét.
Szívmelengető történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán: sírva telefonált a Központi Irányítócsoport mentésirányítójához egy édesanya, miután észrevette, hogy az alig három hónapos gyermeke nem lélegzik.

Az anya és csecsemője éppen Budapest XVIII. kerületének egyik forgalmas csomópontjánál tartózkodtak. Az édesanyának, aki nagyon megijedt, a mentőszolgálat munkatársa elmondta a teendőket, miután megnyugtatta az anyát.

Pontosan követve az irányító higgadt és szakszerű utasításait, az édesanya megkezdte gyermeke újraélesztését, és így a befújás után újraindult a csecsemő légzése.

Természetesen közben riasztottak mentőegységeket, amelyek perceken belül a helyszínen voltak és stabilizálták a csecsemő állapotát.

hirado.hu