Egy hatéves kisfiú holttestét találták meg szerdán a romok alatt, ezzel 47-re emelkedett a múlt szombati tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma. Az áldozatok már 120 órája a romok alatt vannak.
Fotó: Europress / Sam Yeh - AFP
Több túlélőt is találtak, de még mindig több mint kilencvenen vannak a tajnani összedőlt toronyház törmelékei alatt. A halottak közül öt embert még nem azonosítottak, 73 felnőttet és 21 kiskorút nem találnak.

A Vej-kuan Csinlung nevű lakópark főépületének romjai alatti túlélők már csaknem 120 órája vannak a romok alatt. A mentés továbbra is tart.

A 6,4-es erősségű földrengésben legsúlyosabban károsodott Tajnan város szakértői szerint 50 olyan épület van a városban, amely megsérült, és egy újabb földrengés idején különös veszélynek lehet kitéve. Közülük 31-et vagy lebontanak, vagy megerősítik a szerkezetüket. 19 épületnél egyelőre javításokat javasoltak.

Korábban őrizetbe vették az összedőlt 16 emeletes tajnani épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, továbbá két másik vezetőt, akiket egyaránt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A tajvani kormányzat feje, Simon Csang szerdán azt mondta, minden áldozat családja 1 millió tajvani dollárt (8,4 millió forint) kap. Arra kérte a kormányzati intézményeket, hogy február 15-én, a holdújévi ünnepek utáni első munkanapon a gyász jeleként engedjék félárbocra a nemzeti zászlót - írta az MTI.

Szintén szerdai jelentések szerint a földrengés okozta károk értéke a mezőgazdaságban megközelítik a 170 millió tajvani dollárt (másfél milliárd forint).