Az 5.9 erősségű földrengésben egy szikla is a tengerbe zuhant Új-Zéland déli szigetén, Christchurch közelében, amely még mindig nem épült fel teljesen a 2011-es földrengésből, amikor 185-en meghaltak.
Egy épületet kiürítettek a városban, miután a berendezési tárgyak a földre estek és a számítógépek monitorai összetörtek.

A földrengés elmozdított a helyéről egy tengerparti sziklát is, ami a tengerbe zuhant. A helyi szörfklub szóvivője azt mondta, a tengerpartra vezető utak továbbra is nyitva állnak, és a leomló szikla miatt senki sem sérült meg.

A földrengés porfelhőbe burkolta Christchurch egyik külvárosát.

Ez volt 2011 óta a legerősebb földrengés, az egész szigeten érezhető volt a hatása. Később utórengések rázták meg a várost.

2011 februárjában a 6.3 erősségű földrengésben 185 ember halt meg, a város egy része elpusztult, beleértve a katedrálist, amelynek még folyik az újjáépítése.

Új-Zéland egy „tűzgyűrűn” fekszik: ezen az íven a Csendes-óceánban gyakoriak a szeizmikus rendellenességek, így sokszor előfordulnak földrengések az országban – írja a Guardian.