A hőmérséklet szinte alig fog emelkedni a hajnali órákhoz képest.
Szokatlanul enyhe időre ébredhettünk, Kaposváron 11 fokot mértek hajnalban.

Nagyon komoly csapadékkal járó ciklonok érkeznek. Az elkövetkező öt nap során 30-40 milliméter csapadék várható. Viharossá fokozódik az északi szél. A hajnalihoz képest alig fog emelkedni holnaptól a hőmérséklet.

Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, több felhőre inkább északon és keleten van kilátás, néhol még kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az esti órákban nyugat felől mindenütt megvastagszik a felhőzet. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl nagy részén viharos lökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán borult idő várható országos, kiadós esővel, ami helyenként a 20-30 mm-t is meghaladhatja. Így a csapadék mennyisége az egyhavi, átlagos februári értéket is elérheti. A magasabban fekvő helyeken havas esőre, havazásra is számíthatunk.

Csütörtök napközben gomolyfelhők képződnek, a szeles időben felhőátvonulásokra számíthatunk, futó záporokkal, a magasabban fekvő helyeken hódarával, esetleg hózáporral.

Kezdetben kevés lesz a felhő pénteken, majd egy szakadozott felhősáv vonul át az országon, emiatt legfeljebb rövid napos időszakokra, és jellemzően erősen felhős égre számíthatunk. Elszórtan várható eső, zápor.

Szombaton újabb kiadós esőre számíthatunk - írja a met.hu.