Tragikus véget ért egy kutyasétáltatás a brit Ford-családban: az apa két gyerekével és két kutyájával indult el, viszont az otthonuktól nem messze 15 hónapos kisfia megfulladt két szedertől. A gyereket ugyan kórházba vitték, de olyan súlyos agykárosodása volt, hogy három nap múlva meghalt.
Fotó: East Anglia News Service
A 34 éves Robert Ford sétálni vitte két gyerekét és két kutyáját a közeli parkba, míg felesége legidősebb lányukkal otthon maradt. Útközben szedret szedtek a gyerekekkel, ebből két szemet adott a babakocsiban ülő Thomasnak. A kisfiú félrenyelte a gyümölcsöket, ezért az apa kivette a gyereket a babakocsiból, és Heimlich-féle műfogással megpróbálta kilökni a Thomas légcsövébe akadt szedreket. A mobilját közben ötéves lányának, Oliviának adta, hogy hívja fel rajta a feleségét, Serenát – írja a Telegraph.

A 31 éves nő képzett ápoló, öt percen belül odaért a helyszínre. Addigra a kisfiú szíve megállt, a nő többször is megpróbálta újraéleszteni. A férfi megkérte a közelben tartózkodó szomszédot, hogy hívja ki a mentőket, de a nő tűzoltó férjét hívta fel. A mentőknek végül késve telefonáltak, így a rohammentő csak több, mint fél órával a fulladás után ért ki.

Thomast végül helikopterrel vitték kórházba. Olyan sokáig nem kapott levegőt, hogy agyhalottá vált, ezért három nap múlva a szülők hozzájárulásával lekapcsolták a lélegeztetőgépről, meghalt.

Az ügyben vizsgálat indult, amely azt állapította meg, hogy baleset történt, a szülők nem hibáztathatóak a kisfiú haláláért, hiszen ők megtettek mindent Thomas megmentéséért.