Az egyik autós által rögzített képeken az látszik, ahogy az emberek még éppen az utolsó pillanatban ugranak el egy nagy sebességgel becsapódó autó elől. Akadtak azonban, akik nem voltak ilyen szerencsések. A szombati tragédiában négy ember vesztette életét..
A most nyilvánosságra került felvételt egy, a szlovén tömegkarambolban megrongálódott autó fedélzeti kamerája rögzítette. A képeken jól látszik, ahogy a sűrű ködben az emberek járműveikből kiszállva próbálnak minél messzebb kerülni az összepréselődött kocsisortól. Többen az autópálya melletti töltésre is felkapaszkodtak, egy újabb ütközéstől tartva.

Nem hiába. A rossz látási viszonyok miatt, sokan későn fékeztek, így szinte másodpercenként egy újabb autó csapódott be. Végül 71 gépjármű rohant egymásba. A Ljubljanából Koperbe vezető autópályán szabályos autóhegyek alakultak ki. A balesetben négy ember meghalt, 30 pedig megsebesült- őket Ljubjanába és két közeli kórházba szállították.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium értesülései szerint 15 magyar állampolgár is érintett volt a szombati balesetben, közülük egy embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Forrás: M1/Híradó