Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy 61 éves fővárosi férfi ellen, aki a vádhatóság szerint tavaly augusztusban Budapesten az általa vezetett gépkocsival személyi sérüléssel és anyagi kárral járó bűncselekményeket követett el, majd menekülés közben veszélyeztette a vele szemben intézkedő egyik rendőrt - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.
Ibolya Tibor azt írta: a vádirat szerint a férfi tavaly augusztus 27-én - az eljárás adatai szerint ittasan - közlekedett gépkocsival a XIX. kerületben, amikor több parkoló autónak is nekiütközött, majd továbbhajtott. A történtek során egy nő is megsérült, két parkoló autó között állt és az ütközés miatt a járművek közé szorult. A férfi segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Mintegy 20 perccel később visszatért a baleset helyszínének a közelébe, ekkor szemtanúk felismerték az autót és jelezték azt a helyszínen már intézkedő rendőröknek.

Két rendőr intett, hogy a férfit megállítsa, majd egyikük az autó vezető felőli oldalánál megállva többször felszólította, hogy állítsa le a kocsit, de a vádlott ezt nem tette meg. Eközben a másik rendőr az autó elejénél a kocsi sérüléseit vizsgálta, amikor a férfi a járművel gurulni kezdett felé.

OTT VAGYUNK A SZEREN
  1. Rossz taxiba szálltak a migránsok
  2. Áder János sajnálja Ankarát
  3. Terrorista a röszkei zavargások hangadója
  4. Ezreknek adhat munkát Orbán kitartó politikája
  5. Tarlósékba nem lehet belekötni
  6. Három utat tett járhatatlanná az árvíz

Többszöri határozott felszólítás ellenére sem állt meg, ezért az őrmester hátrálni kezdett, amikor pedig a vádlott hirtelen nagy gázt adott, a rendőrnek el kellett ugrania a jármű elől, hogy az ne üsse el. A férfi ezután elmenekült a helyszínről és az Üllői úton leparkolva gyalog menekült tovább.

Az őt üldöző rendőrök azonban utolérték és elfogták.

A történteket a vádlott gépkocsijában elhelyezett fedélzeti kamera rögzítette, amelyet a rendőrök bizonyítékként lefoglaltak.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során azt állította - az ügyészség szerint hamisan -, hogy a balesetet okozó gépkocsit nem ő vezette, mert a bűncselekmény idején azt egy konkrétan is megnevezett ismerőse használta.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az üggyel összefüggésben csak az ügyészségi nyomozás körébe tartozó bűncselekmények, vagyis a hivatalos személy elleni erőszak, az ahhoz kapcsolódó közúti veszélyeztetés, valamint hamis vád bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Emiatt hét és fél évig terjedő szabadságvesztés róható ki.

Emellett a rendőrségi hatáskörbe tartozó bűncselekmények ügyében a XIX. kerületi rendőrkapitányság nyomoz. Ebbe a körbe tartozik a balesetben megsérült nő esetében a segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas járművezetés gyanúja.

Forrás: MTI