Pascal Wehrlein lesz a Manor egyik pilótája a 2016-os Forma-1-es szezonban. A német versenyző tavaly megnyerte a német túraautó-bajnokságot (DTM).
Fotó: Europress - Adam Pretty/Getty Images
„Pascal nagyon jó versenyző, ígéretes jövő áll előtte. Olyan verenyzőt választottunk, aki tehetséges és megfelel a céljainknak” – nyilatkozta Stephen Fitzpatrick, a Manor csapatfőnöke.

„A Manor remek hely az F1-es karrierem megkezdésére, nagyon örülök, hogy itt lehetek. Ez egy kicsit csapat, remélem hamarosan mindenkit megismerek. Szerintem harcolhatunk majd pontokért, de ez nagyon kemény kihívás lesz” – mondta Wehrlein, aki a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak is megköszönte, hogy segített neki csapatot találni (a Manor Mercedes-motorokat használ majd a szezonban).

A másik helyért három pilóta harcol, Alexander Rossi és Will Stevens tavaly már versenyzett a Manornál, de ott van még az újonc Rio Haryanto is Indonéziából. Már csak ez az egy hely kiadó, a Renault Pastor Maldonado elküldése után Kevin Magnussent szerződtette - tudtuk meg a BBC-től.     

A 2016-os világbajnokság csapatai és pilótái:

Mercedes: Lewis Hamilton, Nico Rosberg
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Räikkonen
Williams-Mercedes: Valtteri Bottas, Felipe Massa
Red Bull-TAG (Renault): Danyiil Kvjat, Daniel Ricciardo
Force India-Mercedes: Sergio Pérez, Nico Hülkenberg
Renault: Kevin Magnussen, Jolyon Palmer
Toro Rosso-Ferrari: Max Verstappen, Carlos Sainz Jr.
Sauber-Ferrari: Felipe Nasr, Marcus Ericsson
McLaren-Honda: Fernando Alonso, Jenson Button
Manor-Mercedes: Pascal Wehrlein, ?
Haas-Ferrari: Romain Grosjean, Esteban Gutiérrez