Egy partin vagyunk. Az alkotók ülnek egy asztal körül, eszegetnek, iszogatnak és simogatják az Oscar-szobrot – nyilatkozta a filmalap vezérigazgatója.
Senki más nem akarta támogatni a Saul fiát, a Magyar Nemzeti Filmalap ismerte fel a film különlegességét - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Havas Ágnes, a szervezet vezetője.

"Felemelő pillanat volt, felpattantuk a székből, amikor kiderült, hogy a Saul fia kapta az Oscart. Ez a fiatal elsőfilmes gárda elérte azt, amit utoljára 34 éve ért el magyar film" – nyilatkozta Havas Ágnes.

Most egy partin vagyunk. Az alkotók ülnek egy asztal körül, eszegetnek, iszogatnak és simogatják az Oscar-szobrot. Azt látom, hogy most egy pillanatnyi pihenés van, egy sóhajtás, hogy megvan – nyilatkozta Havas Ágnes.

A Saul fia nemcsak abban írt történelmet, hogy 34 év után van újabb Oscar-díjas magyar film, hanem egy olyan film, amely díjat nyert Cannes-ban, megnyerte a Golden Globe-ot is, ez egy óriási dolog és egyben egy nagy teher is – tette hozzá a filmalap vezérigazgatója.