A Graboplast kinőtte az európai piacot és újabb lépést tett a világcéggé válás felé. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt Tatabányán, a vállalat új, luxus minőségű műpadlókat előállító gyárának avatásán. A Faktornak a Graboplast azt mondta: a cég odafigyel a környezetvédelemre, az oktatásra és a sportra is.
Forrás: kormány.hu
A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a vállalat fejlesztési programját az állam hárommilliárd forinttal támogatta. A társaság a beruházásokkal 120 új munkahely létrehozását vállalta.

Az iparpolitika a kormány számára nemzeti ügy, amelyet nem lehet pártalapon folytatni - mondta a miniszterelnök. A következő években a magyar és az uniós forrásokkal 1200 milliárd forintos forrás nyílik meg a vállalkozások előtt. A kormány a nemzeti tőkét támogatja és Orbán Viktor szerint az ország méreteiből adódóan a sikerhez az exporton keresztül vezet az út.

Veres Tibor a Wallis Zrt. elnöke az avatáson elmondta, hogy az elmúlt 16 évben a társaság volt a Graboplast fő tulajdonosa. Ez idő alatt a 21 milliárd forintot ruháztak be, évente az árbevétel három és fél százalékát költik kutatás-fejlesztésére. Kecskeméten is jelentős összeget fektetnek be a jövőben. Ezzel és a tatbányai beruházással 120 új munkahelyet hoznak létre 2017 végéig.

Jancsó Péter elnök-vezérigazgató arról beszélt, hogy a társaság 2015-ben 18 milliárd forint árbevételt ért el. Az általuk gyártott sportpadlókkal 1700 tornacsarnokot burkoltak be világszerte. A cég 2015-ben gyártott járműipari padlóival együttesen 21 ezer autóbuszt lehetett volna felszerelni. A vállalat termékei megtalálhatók a sanghaji és a riói metrókocsikban, a Stadler motorvonatokban és a Combino villamosokban is.

A Graboplast a Faktornak azt mondta, hogy a cég odafigyel a környezetvédelemre, az oktatásra és a sportra is. A vállalat 2013 óta feldolgozza a gyártás során keletkező PVC hulladékot. Az állami támogatásnak köszönhetően az újrafeldolgozás a jövőben kiterjedhet majd más vállalatoktól vásárolt PVC-hulladékra is.

A vállalat évek óta támogatója és névadó szponzora az ország egyik legeredményesebb egyesületének, a kajak-kenu szakosztálynak. Sok Európa-, világ és olimpiai bajnok kajak-kenus versenyez náluk, például Kammerer Zoltán, Csay Renáta, Fazekas-Zur Krisztina vagy Dusev-Janics Natasa. Győrben, Tatabányán és Kecskemét középiskolákat és főiskolákat, egyetemeket is támogatnak.