Afganisztán fővárosában egy öngyilkos merénylő bombát robbantott, minek következtében legalább 20 ember életét vesztette – írta a BBC rendőrségi forrásokra hivatkozva.
A húsz halálos áldozaton kívül legalább huszonöt további személy megsérült abban az öngyilkos merényletben, amely az afgán belügyminisztérium szerint az ország nyugati területén történt a hétfői napon.

Egyes információk szerint a sérültek és az elhunytak nagy része rendőr lehetett, a korábbi hírek azonban még többségükben civil áldozatokról számoltak be.

A robbantást a tálibok vállalták magukra – ez a merénylet valószínűleg egy a korábbi hónapokban kezdődött merényletsorozat része. A ma történt robbantás egy olyan rendőrőrs előtt történt, ahol olyan rendőrök szolgáltak, akik a tálibok visszaszorításán munkálkodtak.

A korábbi híradások szerint még egy autóba rejtett bomba robbant, később azonban már arról számoltak be, hogy egy személy a tömeggel együtt (gyalogosan) jutott be a rendőrségi épület közelébe, ahol felrobbantotta a bombát.

Forrás: bbc.com