Az amerikai blogger, Daryush Valizadeh szexista, antiszemita és nőgyűlölő. Legalizálni akarja a nők saját lakásban történő megerőszakolását.
Daryush Valizadeh (Fotó: Youtube)
Valizadeh a szervezője annak a rendezvénynek, amelynek keretében 43 országban szexisták és nőgyűlölők akartak találkozni. Valizadeh radikális szexista, a „Királyok visszatérnek” neomaszkulin mozgalom vezetője, legutóbb egy blogposztjában lázadásra ösztönözte a férfiakat. Azt kezdeményezte, hogy legalizálják a nők saját lakásban történő megerőszakolását, hiszen szerinte, ha egy nő felmegy egy férfi lakására, akkor az úgy tekinthető, hogy a szexbe is beleegyezett.

Valizadeh blogját sokan követik és már annyian vannak a hívei, hogy úgy érezte, itt az ideje, hogy összehozzon velük egy valóságos találkozót is, Hamburgban. Különféle csoportokat is létre akart hozni. Azt írta az egyik posztjában: „Kapcsolatban vagyok egy német férfivel, akinek a városában a kormány támogatja az afro-iszlámok áthelyezési programját. Azt mondta, hogy a város többé már nem biztonságos, a feketék befogadása után. (…) Ha kapcsolódott volna egy ilyen csoporthoz a városon belül, akkor kétségkívül sokkal nagyobb biztonságban érezné magát.”

Ez nem az első vita egy ilyen találkozóról. Hamburgban ugyanis már 2015 május 7. és 9. között is tervezett egyet, amit akkor egy tiltakozási hullám után lemondtak. Melbourne-ben is tervezett egy találkozót, de rövid idő alatt 100 ezer tiltakozó aláírás gyűlt össze ellene.

A mostani találkozó ellen is sokan tiltakoznak, írja a Welt, azzal az indokkal, hogy a találkozó erősen szexista és így minden egyes nőnek sérti a méltóságát és nem tiszteli a nemek közötti igazságosságot. Többek között az is áll a nyilatkozatban, hogy a férfiak gyülekezését, ami támogatja a szexuális erőszak legalizálását, minden erővel meg kell akadályozni.

A szervezőre a nyomás napok óta hatalmasra növekedett. Ugyanis egyre több városban figyelnek fel a találkozóra és  ellentüntetést szerveznek az összejövetel idejére. Valizadeh végül visszavonult, azt írta blogjában, hogy nem tudja garantálni a biztonságot azok számára, akik február 6-án részt vennének a találkozón, főleg azért nem, mert ez egy nyilvános találkozó lesz. Azt írta: majd lesz egy nem hivatalos „Királyok visszatérnek” találkozó.