Ma, azaz 2016. február 11-én idei bérletsorozata negyedik hangversenyét adja a Liszt Ferenc Kamarazenekar az egyik legizgalmasabb fiatal tehetségnek tartott Ning Feng hegedűművésszel a Zeneakadémián, akivel pontosan egy évvel azelőtt nagy sikerű koncertet adott ugyanezen a helyszínen. 
„Már az első percben megtaláltuk a közös hangot Ning Fenggel, akinek annyira lélekteljes a zenéje, hogy mindenképpen vissza kellett hívnunk az idei zeneakadémiai évadunkba is – meséli Tfirst Péter, az est egyik koncertmestere. – Mindamellett, hogy technikailag is egyedülálló, ahogy játszik, rendkívül muzikális hegedűművészről van szó. Az est különlegessége, hogy a hangverseny második részében ő lesz a zenekar koncertmestere. Nyugat-európai koncerttermekben és szólisták között is egyre jobban terjed ez a „play and lead”- felállás, azaz egy koncerten szólózik és beül a zenekarba koncertmesterként is az adott művész. A február 11-i előadáson is ennek lehet tanúja a közönség. Mi is várjuk az újbóli találkozást ezzel a remek hegedűművésszel.”

Alexander Melnikov, Fenyő László és Roman Kim után Ning Feng vendégszereplésével folytatódik a Liszt Ferenc Kamarazenekar idei bérletsorozata. A koncert Mozart A-dúr hegedűversenyével K.219 indul, majd Sarasate Zigeunerweisen c. darabjával folytatódik. Az est második részében a kínai hegedűművész vezetésével Barber Adagio vonószenekarra c. művét és a zenekar védjegyévé vált Bartók-Divertimentót hallhatja a közönség.

A Kínában született, Londonban tanult, jelenleg Berlinben élő Ning Fenget technikai tudása és költői, kifejező előadásmódja tette a fiatal generáció egyik legizgalmasabb zenészévé. Az 1721-ben készült „MacMillan” Stradivari hegedűn játszó művész olyan rangos versenyek díjazottja, mint a Hannoveri, a Queen Elisabeth és a Yehudi Menuhin Nemzetközi Hegedűverseny, de 2005-ben megnyerte az új-zélandi Michael Hill Nemzetközi Hegedűversenyt és 2006-ban a Nemzetközi Paganini Versenyt is. A londoni Royal Academy of Music-on szerzett tanulmányai végén ő lett az első diák, akinek a diplomahangversenyét maximális pontszámmal értékelték.

Az elmúlt évadokban Feng koncertezett többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar mellett a Budapesti Fesztiválzenekarral, az Orosz Állami Szimfonikusokkal, a Strasbourgi Filharmonikus Zenekarral. Valamint fellépett a Sydney Operaházban, a Moszkvai Konzervatórium Nagytermében, a shanghai Oriental Művészeti Központban, a pekingi Nemzeti Előadó-művészeti Központban, a bécsi és a berlini Konzerthausban. Előadó-művészi karrierje mellett a lübecki Musikhochschule és a berlini Hochschule für Musik Hans Eisler iskolák hegedűtanára.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 2015/2016-os bérletsorozatából még két koncert van hátra: március 7-én Emmanuel Pahud fuvolaművész, május 17-én Pasztircsák Polina énekes lép fel az együttessel.

2016. február 11. 19.30: Zeneakadémia Nagyterme, LFKZ-bérlet IV.
Szólista és koncertmester: Ning Feng, hegedű
W.A. Mozart: A-dúr hegedűverseny No.5. K.219
Pablo de Sarasate: Zigeunerweisen