A lengyel első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) második helyen álló Legia Warszawa csapata Kínából kapott nagy összegű ajánlatot Nemanja Nikolicsért, de a klub mindent elkövet, hogy megtartsa a csatárt.
Továbbra is kérdéses, hogy a Legia meg tudja –e akadályozni, hogy a bajnokság góllövőlistáját huszonkét forduló alatt huszonhárom találattal vezető gólvágó eligazoljon tőlük, ugyanis a kínai átigazolási piac csak február 26-án zárul. A Tiencsin Teda csapata pedig komoly érdeklődést mutat a magyar válogatott támadó iránt, akiért hétmillió dollárt sem sajnálnának kifizetni.

Amennyiben az üzlet létrejön, úgy ez lehet a legnagyobb összeg, melyet lengyel klub egy labdarúgóért kapott. Az eddigi rekordot Adrian Mierzejewski tartja: a lengyel válogatott középpályás 2011-ben 5.25 milló euróért igazolt a Polonia Warszawától a török élvonalbeli Trabzonspor csapatához. Volt már játékos, aki a Legiától igazolt Kínába. Miroszlav Radovics, aki 2015-ben, tíz év után hagyta el a varsói gárdát a Hebei China Fortune kedvéért. Míg a szerb játékos egy év alatt másfél millió eurós bónuszt kapott, addig Nikolics még ennél is többet kereshet.

A Legia egyébként rosszul jött ki Radovics eladásából, mert akkori legjobbjuk távozását követően a Lech Poznan megelőzte őket a bajnokságban és meg is nyerte a címet.