A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik dolgozója fenékbe rúgott egy diákot, majd az állatkerti tóba lökte. Ezzel akarta megnevelni a jégdarabokat rugdosó fiút.
A fiú osztálykiránduláson járt az állatkertben. A gyerekek az olvadásnak indult jég darabjait rugdosták a tóba, amikor egy ott dolgozó férfi fenékbe rúgta, majd a Pálmaház melletti medencébe lökte a fiút. A férfi ezután elrohant – írja a Blikk.

Az állatkert egyik másik dolgozója kért elnézést a fiú tanárától, de a gyerek anyja felhívta az állatkertet és magyarázatot követelt. A dolgozók szabadkoztak és azt mondták, hogy volt már hasonló problémájuk a férfival. A férfi pedig ezután felhívta az anyát és azt mondta, hogy fia rosszul viselkedett, de ő megnevelte, és ha tanul az esetből, még tisztességes felnőtt is lehet.

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője azt mondta, hogy ilyennek nem szabad előfordulnia. Tudják, hogy melyik dolgozó lökte a medencébe a fiút, de még vizsgálják, hogy pontosan mi történt. Ha valaki megsérti a házirendet, először szóban figyelmeztetik, és csak a legvégső esetben vezetik ki a vendégeket a biztonsági őrök. Vízbe azonban nem szokták lökni a látogatókat.