A VIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozást folytat három budapesti férfival szemben lopás bűntett, valamint 54 éves balatonfőkajári társuk ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A három budapesti férfi február 4-én 4 óra körül bement egy Budapest VIII., József körúti lakásba, és onnan két nagy értékű festményt, valamint arany ékszereket tulajdonítottak el.

A józsefvárosi rendőrök beazonosították a férfiak által meneküléshez használt kocsit, amelyre február 13-án a hajnali órákban a Budapest VIII., József körúton figyeltek fel és az abban ülő három személyt igazoltatták.

A három férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

NÁLUNK FOLYTASD A NAPOT:
  1. Itt a tűzveszélyes gyermekjelmezek listája
  2. Részegen vezetett, elmenekült a rendőrök elől
  3. Rossz taxiba szálltak a migránsok
  4. Áder János sajnálja Ankarát
  5. Terrorista a röszkei zavargások hangadója
  6. Ezreknek adhat munkát Orbán kitartó politikája

A VIII. kerületi nyomozók megállapították, hogy az üggyel kapcsolatba hozható egy balatonfőkajári férfi is. A házkutatás során előkerült a két, összesen több millió forint értékű festmény, valamint további festmények és műtárgyak. A lopott értéktárgyak azonosítása és azok tulajdonosainak felkutatása jelenleg folyamatban van.

A négy férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le. Az illetékes bíróság elrendelte az egyik férfi házi őrizetét.

Forrás: police.hu