A hétvégén a Leicester City legyőzte a Manchester Cityt, és 25 forduló után öt ponttal vezeti az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokságot (Premier League). Erre senki nem számított, főleg a fogadóirodák nem, de volt 12 ember, aki rakott pénzt arra, hogy a kiscsapat nyeri a bajnokságot - amire a szezon előtt 5000 ezres szorzó volt.
Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images
Carpenter Leigh Herbert volt az egyikük a 12 szerencsejátékos közül, ő azt mondta, hogy a Leicester a tavalyi szezon végén biztatóan játszott, ezért 5 fontot tett arra, hogy a következő idényben bajnok lesz a csapat. A William Hill fogadóiroda felajánlotta neki, hogy most azonnal kifizet neki készpénzben 3200 fontot (1,2 millió forint), így nem kell izgulnia a szezon végéig azon, hogy ki lesz az első, és így is nagy pénzt nyerhet öt fontból. Leigh azonban visszautasította az ajánlatot, a 39 éves férfi azt mondta, most már kitart, hisz a 25 ezer fontos nyeremény (9,7 millió forint) megváltoztatná az életét. És amúgy is hisz a tündérmesékben.

Leighnél is jobban járhat az a szurkoló, aki szezon közben 75 fontot tett arra, hogy a Leicester lesz a bajnok, amikor 1500-ra csökkent a szorzó. Ha nyer, akkor 140 ezer font (54,9 millió forint) lesz a jutalma.

A William Hill nem véletlenül ajánlotta fel, hogy most azonnal kifizet ennyi pénzt Leighnek, a cég szóvivője, Rupert Adams elmondta, hogy pénzügyileg nagyon rosszul járnának, ha a Leicester lenne a bajnok, mert akkor 2 millió fontot (780,6 millió forint) kéne kifizetniük a vakmerő fogadóknak - adta hírül az Independent.