Az egyiptomi sajtó szerint megtalálták Kairó közelében annak az olasz diáknak a holttestét, aki tíz nappal ezelőtt tűnt el nyomtalanul az egyiptomi fővárosban.
Giulio Regeni január 25-én tűnt el. Aznap volt a 2011-es egyiptomi felkelés ötödik évfordulója, ezért sokan azt hitték, hogy a helyi munkásszövetségeket kutató diákot a letartóztatások során vették őrizetbe. Többen viszont attól tartottak, hogy Regenit elrabolták, mert tavaly is történt egy hasonló eset. Akkor a fővárosban fegyveresek ragadtak el egy horvátot, akit később brutálisan kivégeztek.

Biztonsági források szerint Regeni holttestét már szerdán, a fővároson kívül, az Alexandriába vezető sivatagi autópálya mentén egy árokban találták meg. Egyes jelentések szerint a Cambridge egyetem diákja félig meztelen volt és mindenhol kínzások nyoma volt rajta. Az al-Vatan című napilap azt írja, hogy a halál okát jelenleg orvosszakértők vizsgálják. A lap egyik forrása azt nyilatkozta: egyelőre nem világos, hogy autó ütötte el a diákot vagy pedig gyilkosság történt.
A holttestet Regeni otthonától messze találták meg. A főváros gízai oldalának központjában élő barátja szerint Regeni tőle indult el a Nílus másik oldalán, a kairói belvárosban lakó közös barátjukhoz, akihez viszont nem érkezett meg. Egyiptom egyelőre nem erősítette meg, hogy valóban Regeni holttestét találták meg, de az olasz külügyminisztérium szerint is csak "valószínű", hogy az eltűnt diák került elő holtan.