Megújult környezetben és programstruktúrával, valamint új irodavezetővel várja a komolyzene kedvelőit a Filharmónia Magyarország Szegeden. 
Száz Kriszta, az iroda új vezetője a programokról tartott hétfői sajtótájékoztatón a tavaszi repertoárból kiemelte a Con Spirito Egyházzenei Fesztivált, amelynek keretében május 12-én a világhírű Escolania de Montserrat spanyol fiúkórus lép fel a Rókusi templomban.

Kiemelte, hogy a jövőben a Filharmónia Magyarország szervezi az egyik legjellegzetesebb szegedi nyári zenés programsorozatot, a Muzsikáló Udvart.

A Muzsikáló Udvart először 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szervezték meg Vaszy Viktor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy a kiváló akusztikájú, 250-300 főt befogadó Városháza udvarán, a nagyszabású produkciók mellett igényes programokat kínáljanak a nézőknek. A fesztiválon mindig is szegedi vagy a városhoz kötődő elismert zenészek és pályájukat kezdő fiatal tehetségek léptek fel. A szegedi önkormányzat által támogatott programot az idén színesebbre tervezik.

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég meghívására ősszel hazánkba érkezik a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott Londoni Filharmonikus Zenekar. A Gyűrűk ura-trilógia Oscar-díjas filmzenéjét is játszó együttest a nemzetközi zenei élet egyik legkiválóbbjaként ismeri a világ. A zenekar szeptember 29-én Pécsett, míg szeptember 30-án Budapesten lép fel.

A hat évtizedes múlttal rendelkező Filharmónia Magyarország komolyzenei hangversenyeit, koncertjeit évente több mint 30 ezer ember látogatja.

Forrás: MTI