Könnygázzal és gumibottal kellett megfékezni azt az ezer francai területen tartózkodó migránst, akik csütörtökön rohamozták meg a Csalagutat. A csoport a Calais-i sátortábor bezárása után döntött úgy, hogy betör a Nagy-Britanniába vezető egyetlen szárazföldi útvonalra.
Hatalmas tömeg gyűlt össze a Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő alagút előtt, ahol a Calais-i menekülttábor lakói kétségbeesésükben mindent megtettek azért, hogy átjussanak a túloldalra.

Ha nem jutunk át Angliába, nem tudjuk, hova menjünk, mert kiutasítanak minket Calais-ból - mondta az ott várakozó afgán csoport egyik tagja a Mail Online-nak.

A bevándorlók csoportja szerda este 9 órakor indult el Calais központjából a Csalagút fele, és éjfélkor már legtöbben az alagút bejáratához értek.
A helyi rendőrség szóvivője szerint megszokott tömegoszlató eszközökkel fékezték meg a menekülteket.

Körülbelül 4500, többségében Kelet-Afrikából, a Közel-Keletről és Afganisztánból érkezett menekült élt kétes körülmények között a Calais központjától egyórányi sétára található nyomornegyedben, de a "Dzsungelnek" hívott menekülttábort napokon belül lerombolják a hatóságok.

Forrás: Daily Mail