Négy napig keresték a rendőrök azt a férfit, aki egy szállón egy késsel halálra szúrta a barátnőjét és két kisgyerekét, harmadik lányát pedig életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba vinni. A 23 éves Michael Sykes valószínűleg féltékenységből gyilkolt.
Sykes barátnője, a 26 éves Rebecca Cutler, a másfél éves Ziana és a 4 hónapos Maiyah a helyszínen meghalt. A nő harmadik lánya, a 2 éves Miracle intenzív osztályon fekszik, állapota az orvosok szerint stabil. A 4 hónapos Maiyah Sykes és Cutler közös gyereke volt.

A gyilkosság előtt még a gyerekekkel elment a közeli boltba. A bolt eladója szerint idegesnek tűnt, remegett a keze és folyton hátranézett. 

Sykesot utoljára egy biztonsági kamera felvételén látták szerdán, amikor a New York-i Staten Islanden kompra szállt. A gyilkosság után pedig felhívta az anyját, és elmondta neki, hogy megölte a barátnőjét és magával is végezni fog.   

A helyi rendőrség egyik vezetője szerint Sykes és a nő között korábban nem volt semmilyen erőszak, de a férfi egy nappal korábban elvette a nő telefonját, mert azzal vádolta, hogy egy másik férfit hívogat.

A gyilkosságból senki sem látott vagy hallott semmit, ám a biztonsági kamerák felvétele szerint a férfi szerda reggel, nem sokkal 9 óra előtt lépett be a nő szobájába, majd négy perccel később távozott. A holttesteket a takarító találta meg. A nő testén több mint negyven késszúrás volt, de a gyerekeken is több szúrás nyomát találták meg.

A Ramada Inn szállodát az önkormányzat ideiglenes hajléktalanszállóként használta – az áldozatok és a gyilkos is hajléktalan volt. A város polgármestere azt mondta: a történtek után bezárják a létesítményt, az ott lévő 28 családot máshol helyezik el, az ideiglenes szállások pedig napi 24 órás biztonsági felügyeletet kapnak.

„Remélem, hogy az áldozatok családtagjai is megnyugvást találnak a bűnös letartóztatásában.” – írta közleményben Bill de Blasio polgármester.

Nagyjából 2600 New York-i hajléktalan, köztük 637 gyerek él abban a 41 szállodában, melyet átmeneti szállássá alakítottak. Körülbelül két hetet töltenek a szállásokon, míg a hatóságok állandó szállást nem találnak számukra. Egy hónapon belül ez már a harmadik késeléses gyilkosság volt New York átmeneti szállásain, ami miatt New York állam szociális hivatalának vezetője azonnali lépéseket vár a városi hatóságoktól - írja a Yahoo News.