Nem élhette meg a ballagását a leukémiás lány, az iskolatársai ezért kitalálták, hogy a koporsójára írják azokat az üzeneteket, amiket eredetileg Laura évkönyvébe szántak volna.
Fotó: Imgur / unbrella
A 18 éves Laura Hilliernek akut mieloid leukémiája volt, ez egy olyan rosszindulatú daganatos betegség, amely során nagy mennyiségű éretlen, használhatatlan fehérvérsejt halmozódott fel a vérében és a csontvelejében.

A végzős kanadai lány nem jutott el a ballagásig, mert január 20-án váratlanul meghalt. Így évkönyvet sem kaphatott, amit az iskolatársai teleírhattak volna a neki szóló üzenetekkel. A diákok ezért megható búcsúztatást gondoltak ki számára: a lány koporsóját használták fel, és színes filccel mindenki ráírta a gondolatait. Laura koporsójáról az egyik osztálytársa osztott meg képet az Imguron.

A lány a Mashable szerint évek óta őssejt-transzplantációra várt. Tavaly júliusban több donort is találtak számára, de kórházi helyhiány miatt várólistára került. Ekkor kemoterápiát kapott, hogy kordában tartsák a betegségét. A család mindent megtett, hogy más intézményben végezzék el az életmentő műtétet, ám egész Kanadában várólistákkal kellett szembesülniük. Azt viszont nem tudták a szülők megfizetni, hogy a lányukat az Egyesült Államokban operálják meg.

Augusztusban Laura végre kapott kórházi ágyat, és beültették az őssejteket, ám a rák novemberben ismét felbukkant a szervezetében. A lány intenzív osztályra került, amit csak hónapokkal később, január 1-jén hagyhatott el. Mindenki tele volt reménnyel a gyógyulásával kapcsolatban. Január 18-án kellett volna egy kaliforniai kórházba mennie további kezelésre, ám előző nap annyira rosszul lett, hogy képtelen volt az utazásra. Három nappal később meghalt. A temetését január 30-án tartották.