Ismét érdekes témával várja a gyerekeket a Déri Frigyes hagyatékának távol-keleti kincseihez kapcsolódó japán szakkör. Február 23-án, 17 órától a Mame Maki-t ismerhetik meg a résztvevők a MODEM-ben.
A Mame Maki Japánban a tavasz kezdetének egyik fontos eseménye. Ilyenkor a gyerekek „Démon kifele, szerencse befele!” felkiáltással babszemekkel dobálják meg az ördögöt. A februári foglalkozáson a gyerekek megismerkedhetnek a mame makival, amit a japánok február 3-án a tavasz kezdetekor szoktak tartani. A szakkör második felében mindenki elkészítheti saját ördög maszkját, így ki lehet próbálni a mame makit élőben is.

Valami fiatal szélhámos

Forgách András, író, dramaturg, műfordító felolvasóestje február 25-én, 17 órakor kezdődik a MODEM-ben. Az író "Valami fiatal szélhámos" című, 2015-ben megjelent kötetéből hallhatunk részleteket, de a felolvasóest különlegessége, hogy Forgách András ezúttal mint képzőművész is megjelenik. A közönség elé kerülnek ritkán látható rajzai, részesei lehetünk egy különleges tárlatvezetésnek is, ami igazi "happening" lesz, mivel csak egy estén, csak egy órára láthatóak az alkotások. Forgách András beszélgetőtársa Lukovszky Judit lesz.