Peyton Manning lesz minden idők legidősebb irányítója, aki Super Bowlt játszik. Az Al Dzsazíra egyik dokumentumfilmjében azt állítja, hogy 2011-ben, a súlyos nyaksérülését követően növekedési hormont szedett. Később a filmben nyilatkozó orvos visszavonta állításait, most azonban kiderült, hogy magánnyomozók figyelték.
Fotó: Europress - Timothy Clary / AFP
Ahogy korábban megírtuk, doppingolással vádolják a Denver Broncos irányítóját, Peyton Manninget. Az Al Dzsazíra dokumentumfilmje szerint Manning még az Indianapolis Colts játékosaként, a 2011-es nyakműtéte utáni rehabilitáció során jutott hozzá tiltott növekedési hormonokhoz.

A filmben megszólal Charlie Sly is, aki tagja volt annak az orvosi csapatnak, amely segített Manning felépülésében. Az irányító ekkor szedte a növekedési hormont, de a szert nem közvetlenül ő kapta meg, azt odaadták a feleségének, Ashleynek.

Mielőtt azonban a film adásba került volna, Sly tagadta az abban elhangzottakat.

Sly tagadta a filmben elhangzottakat:


A botrány után Manning is tagadta, hogy bármilyen okból használt volna ilyen szereteket, sőt azt mondta, hogy a hormon a feleségének kellett. Hogy pontosan miért, az adatvédelmi törvényekre hivatkozva nem mondják meg.

Viszont a történetet teljesen új megvilágításba helyezi egy telefonhívás – írja a Huffington Post. A felvételen az hallható, hogy Sly házából az orvos húga felhívja a rendőrséget, mert szerinte két magánnyomozó figyeli a házukat.

A hívásban a nő részletesen leírja, hogy néz ki az a két ember, akik figyelik a házat. Sly húga szerint a férfiak ugyan hivatásos nyomozónak tűntek, de jelvényt egyikük sem mutatott. A gyanú szerint Manning ügyvédei küldték a két magánnyomozót a házhoz, azaz közvetlenül az Al Dzsazíra forrásához.

A teljes dokumentumfilm: