113 darab, kokaint és egyéb kábítószert alkalmazó csomagot foglaltak le a rendőrök a pár házában tartott házkutatás során a police.hu-n megjelent hír szerint. Az ügyben eljáró kiskunhalasi rendőrfőkapitányság kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.
Fotó: police.hu
Hónapokkal ezelőtt kezdtek nyomozni K. László 41 éves és K. Lászlóné 35 éves mélykúti lakosok ellen a jánoshalmi rendőrök. Ennek során 2016. február 12-én házkutatást tartottak a pár lakásában, ahol 103 darab, bruttó 31,7 gramm kábítószergyanús fehér port tartalmazó alumíniumfólia-csomagot találtak.

Az alkalmazott gyorsteszt eredménye alapján a lefoglalt anyag kokainnak minősül. A nyomozók az ingatlanban további 10 darab, bruttó 12,3 gramm zöld színű kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalma Rendőrőrse nyomozása során beszerzett adatok alapján a pár mélykúti otthonában több hónapon keresztül adott el kábító hatású anyagot a helyi vásárlóknak, valamint kiderült, hogy kiskunhalasi bárokban is árulták a drogot.

A rendelkezésre álló információk szerint K. Lászlóné a táskájában több kábítószert tartalmazó pakkot vitt a kiskunhalasi vendéglátóhelyekre, amelyek közül egy este alatt körülbelül 20-30 csomagot értékesítettek.

A rendőrőrs munkatársai a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását, amelyet a Kiskunhalasi Járásbíróság 2016. február 15-én elrendelt - írja a police.hu.