Január közepén a főváros több pontján közúti munkálatok kezdődtek, ahol útlezárásokkal és forgalmi korlátozásokkal dugók alakulhatnak ki. A felújítások második, nagyobb etapja áprilisban várható, ekkor folytatódik a 3-as metróvonal újjáépítése, valamint az Astoriánál vízvezeték-építési munkálatokba kezdenek.
MTI Fotó: Marjai János
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján közzétette idén is a 2016-ra tervezett fővárosi útfelújítások, munkálatok listáját. Ezek alapján május közepéig kell jelentős közúti forgalomkorlátozásokra számítani még a Széll Kálmán téren. Előreláthatóan április végéig a budai alsó rakpartot Óbuda felé egyirányúsították, csakúgy, mint az Árpád fejedelem útját a Textilgyár utca és a Zsigmond tér közötti szakaszon a centrum irányába. A 2013-as árvíz során megsérült támfalat javítását kezdték meg az év elején.
MTI Fotó: Marjai János
Szintén jelentős forgalomkorlátozásokra kell még számítanunk várhatóan áprilisig Kispesten, a Derkovits Gyula utcában folyó csatornaépítés miatt. A lezárás miatt változik a 182-es és 184-es autóbusz menetrendje, illetve sűrűbben közlekedik a 282E és 284E autóbusz. Itt az autóval közlekedőknek az Üllői út illetve a Gyömrői út felé érdemes kerülniük.

Továbbra is torlódások várhatók az újbudai Sasadi úton, az M1-M7 autópálya csomópontjánál a már megkezdett csatornaépítési és felújítási munkák folytatása miatt, április közepéig.

Márciusban kezdenek hozzá a Belgrád rakparton, az Irányi és a Havas utca között a vízvezeték-építésnek, amely miatt legalább két hónapig érdemes elkerülni az érintett útszakaszt. Szintén márciustól okozhat fennakadásokat a közlekedésben, a X. kerületben a Keresztúri útnál zajló útfelújítás.
MTI Fotó: Marjai János
Egy munkás a Széll Kálmán téren 2015. október 19-én. A tér felújítása miatt megváltozott a forgalmi rend: a Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút útvonalon a nagy csomópontban csak kétszer egy sávon haladhat a közúti forgalom, és ideiglenesen nem lehet a Szilágyi Erzsébet fasor felől a Margit körút, illetve a Dékán utca felé balra kanyarodni. MTI Fotó: Marjai János

A 3-as metró felújítása miatt április közepétől szeptemberig a Lehel tér és Újpest között egész nap pótlóbuszok közlekednek. A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között csak este 8 óra után zárják majd le az alagutat.

A legnagyobb dugókra mégis nyáron az Astoriánál számíthatnak az autósok, júniustól augusztusig vízvezeték-építési munkák miatt forgalomkorlátozások várhatóak.

Folytatódnak a már megkezdett munkák:
- Újpesten a Görgey Artúr utcánál építik tovább a villamospályát,
- a Clark Ádám téren még mindig a budai fonódó villamost érintő útfelújítások lesznek február második feléig,
- az Árpád híd margitszigeti egyenes lehajtójánál nyárig tartanak a csatornaépítési munkák,
- az M5-ös autópálya bevezető „0” jelű híd munkálatait is júniusig tervezik,
- a XVIII. kerületben a Margó Tivadar úti körforgalom kivitelezése is lassan a végéhez ér.

Kisebb fennakadásokra kell számítani:
- Hősök terénél a Kós Károly sétány és a Hermina út között kerékpársáv létesítése miatt,
- a Nagyvárad térnél,
- március és június között a Szentmihályi úton,
- a XVI. kerületben a Csömöri úton, valamint a Timur utca és Rozsos utca közötti szakaszon,
- Cinkotán P+R parkoló építésének köszönhetően.

hirado.hu