Kétnapos hivatalos látogatásra Szlovéniába utazik az Országgyűlés elnöke, ahol fogadja őt a szlovén köztársasági elnök és megbeszélést folytat mások mellett a szlovén nemzetgyűlés elnökével is. Találkozik szlovéniai magyarokkal is, és a kiutazó delegációban ellenzéki képviselő is helyett kapott.
A házelnök Lendván találkozik Horváth Ferenccel, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnökével és a magyar nemzetiség képviselőivel - olvasható a közleményben.

Közölték: Kövér László Ljubljanában megbeszélést folytat Milan Brglezzel, a szlovén nemzetgyűlés elnökével, és fogadja őt Borut Pahor, Szlovénia köztársasági elnöke. Találkozik Karl Erjavec miniszterelnök-helyettessel, külügyminiszterrel, Göncz Lászlóval, a szlovén-magyar baráti csoport elnökével, parlamenti képviselővel, valamint Jozef Horvattal, a külügyi bizottság elnökével is.

A házelnök a szlovén fővárosban megkoszorúzza Batthyány Lajos, Magyarország első felelős miniszterelnökének emléktábláját, és ellátogat a Magyar Kulturális Intézetbe, ahol találkozik a ljubljanai magyarság képviselőivel.

Mint írták, a parlamenti delegáció tagja Vigh László (Fidesz) képviselő, a magyar-szlovén baráti csoport tagja, Teleki László (MSZP) képviselő, a magyar-szlovén baráti csoport tagja és Kissné Köles Erika, szlovén nemzetiségi szószóló.

MTI