Helyi idő szerint péntek délután rendőrnek álcázott fegyveresek lelőttek három embert Írországban egy bokszgála előtt, az egyik közülük meghalt. Ma este rendezték volna a WBO (Bokszvilágszervezet) könnyűsúlyú Eb-címmeccsét.
Fotó: Europress - Caroline Quinn/AFP
A BBC értesülései szerint a fegyveresek AK47 típusú gépfegyverrel kezdtek el lőni a dublini Regency Hotelben, a rendőrség tájékoztatása szerint három embert találtak el, közülük az egyik harmincas éveiben járó férfi meghalt.

Mindez a pénteki mérlegelés alatt történt, ma Jamie Kavanagh és Antonio Joao Bento bunyózott volna a világszervezet övéért. A rendőrség alvilági leszámolást sejt az akció hátterében, a szállodát lezárták. Mel Cristle, az Ír Ökölvívó Szövetség elnöke úgy vélekedett, hogy a támadók nem válogatás nélkül lövöldöztek. A brit sajtó szerint a Kavanagh-család ismert zűrös ügyeiről, a bunyós apját és nagybátyját is meggyilkolták a közelmúltban. A „Klánok Összecsapása” nevű bokszgálát törölték. Kavanagh a Twittere annyit írt ki a lövöldözéssel kapcsolatban, hogy szerencséje volt.

A Monokli.com úgy tudja, hogy a mérkőzés ellenőre Kovács „Kokó” István lett volna, aki részt vett a mérlegelésen is. Neki nem esett baja – a lövöldözés a főmérkőzés mérlegelése után történt. A Faktor megpróbálta elérni a magyar olimpiai bajnokot, de ki volt kapcsolva a telefonja.