A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában fontos győzelmet aratott a Szeged. A magyar csapat ellenfele a csoport utolsó helyén álló Kolding volt. Ugyan a dán csapat az első félidőben jól tartotta magát, a Szeged végül magabiztosan nyert. A csoportban három mérkőzéssel az első kör vége előtt három csapatnak is 15 pontja van.
Fotó: MTI: Kovács Anikó
A Mol-Pick Szeged 13 ponttal, a negyedik helyről várta a vasárnapi meccset, míg a Kolding eddig csak két pontot gyűjtött, így a B-csoport utolsó helyén állt. A két csapat egyszer már találkozott egymással, a köbenhavni összecsapáson október 11-én a Szeged öt góllal, 27-22-re nyert.

A mérkőzés elején a két csapat fej-fej mellett haladt egymás mellett, sőt jellemzően a Kolding vezetett, 8 perc után például 4-6-ra. Ezt követően a Szeged három gólt dobva fordítani tudott, és a két csapat között egészen a 19. percig nem nőtt nagyobbra a távolság egy gólnál. Ekkor az állás 11-10 volt a Szeged javára. Ekkor azonban a Kolding beragadt, és a Szeged egymás után gólokat dobva 15-10-re elhúzott a 25. percben. A magyar csapat a félidőig megőrizte a különbéget, a szünetben 18-13 volt az állás.

A második félidőben újra beragadt a dán csapat, négy perc játék után már nyolcgólos volt a Szeged előnye, mert míg a magyar csapat három gólt is dobott, a Kolding nem talált a kapuba (21-13). Ekkor a vendégek edzője - Carlos Ortega, aki nemrég még a Veszprémben dolgozott -, időt kért. A dán csapat első gólja a nyolcadik percben született a második játékrészben, akkor már 24-14 volt az állás a Szeged javára.

A mérkőzést a kezdeti nehézségek ellenére végül magabiztosan nyerte a Mol-Pick Szeged, a végeredmény 34-23 lett. A végjátékban már jobbára a Szeged cseréi játszottak.

A győzelemnek köszönhetően a Pick Szegednek 15 pontja van a B-csoportban, ugyanannyi, mint a Kielcének és a Löwennek. A csoportot a Barcelona vezeti 17 ponttal. A Szegedre jövő hét vasárnap fontos mérkőzés vár, a Barcelona lesz aaz ellenfél.