Az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójából több mérkőzést is szombaton játszottak. A forduló legnagyobb meglepetését a Leicester Ciy okozta, de a Liverpool döntetlenjére is kevesen számítottak, miután a csapat már 2-0-ra is vezetett a 80. percben.
Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images
A Liverpool hétvégi meccsén nem ülhetett le a csapat kispadjára Jürgen Klopp, az együttes menedzsere. Ennek oka az volt, hogy vélhetően vakbélgyulladása van. Ezek ellenére minden esélye megvolt a Liverpoolnak, hogy nyerni tudjon a Sunderland ellen.

A Sunderland a forduló előtt a Premier League utolsó előtti helyén állt, így egy pontszerzés mindenképp jó eredménynek számított volna tőlük. Az első félidő eseménytelenül telt, a szünetben 0-0 volt a mérkőzés állása.

A második félidőben azonban a Liverpool két gólt is lőtt, előbb Firmino, majd Lallana szerzett gólt. Úgy tűnt, hogy ez elég lesz a Sunderland legyőzéséhez, de a vendég csapat a 82. és 89. percben is gólt szerzett, így egyenlíteni tudott.

Ezzel a döntetlennel egyik csapat sem járt jól, a Liverpool visszacsúszott a 9. helyre, míg a Sunderland maradt a 19. helyen.

A 25. forduló végeredményei:

Manchester City–Leicester City 1–3
Swansea City–Crystal Palace 1–1
Stoke City–Everton 0–3
Aston Villa–Norwich City 2–0
Liverpool–Sunderland 2–2
Tottenham Hotspur–Watford 1–0
Newcastle United–West Bromwich Albion 1–0
Southampton–West Ham United 1–0