Támogatja a négy év alatti gyermekek bárányhimlő elleni védőoltását márciustól Kaposvár: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők ingyen, mások hatezer forintért juthatnak hozzá a vakcinához - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t hétfőn.
Bárányhimlős gyermek (Forrás: doctorstoyou.com)
"Olyan várost építünk, melyben az egészség közös érték, ezért mindenkit segítünk az egészsége megőrzésében" - idézték a közleményben Szita Károlyt (Fidesz-KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármesterét.

A politikus hozzátette: a város az idősek tüdőgyulladás elleni oltása és a HPV elleni vakcina után a bárányhimlő elleni oltás támogatásában is úttörő kíván lenni, utóbbira évente 20 millió forintot különít el.

Az önkormányzat utalt arra, a polgármestert a közelmúltban két gyermekorvos, Fintics Klára és Bognár Márta kereste meg, hogy támogatást kérjen védőoltások megvásárlásához az esetenként súlyos szövődményekkel járó bárányhimlő ellen. Kérésüket azzal indokolták, hogy a két részletben beadandó vakcina dotáció nélkül 20 ezer forintba kerül a patikákban, és azt anyagi okok miatt kevesen vásárolják meg.

Forrás: MTI