West minden idők legnagyobb művészének nevezve magát próbálja meghatni a Facebook alapítóját.
Fotó: Getty Images
Amennyiben Mark Zuckerbergnek van egy kis humorérzéke. akkor  valami jópofasággal vág vissza minden idők legnagyobb művészének, Kanye Westnek. A rapper és divatművésznek, civilben Kim Kardashian férjének, aki a Twitteren kérte a Facebook alapítót, hogy 53 millió dolláros adósságához járuljon hozzá. Egy másik bejegyzésben pedig új ötletei megvalósításához potom egymilliárd dollárt kért.

Kanye West üzeneteiben azt írta, szüksége van külső befektetőre ahhoz, hogy folytathassa az eddig végzett munkáját, amellyel szerinte "jobbá teszi a világot". Mint fogalmazott, "elértem a lehetetlent ... visszaszereztem a rap trónját ... mindenkit megvertem a divatban".

Hozzátette azt is, hogy San Franciscó-i ismerősei - feltehetően a Larry Page-hez és Mark Zuckerberghez hasonlóan a nyugati parti városban székelő technológia vállalatok vezetőire gondolhatott - sosem segítik a "valódi művészeket".

"Az egyik legnagyszerűbb dolog, amit valaha is tehetsz, hogy megsegítesz engem a szükségben" - fogalmazott a Facebook-alapítónak címzett egyik üzenetében.

Kanye West népszerű ruhamárkája, a Yeezy közismerten drága árakkal várja az érdeklődőket, egy első kollekciós pólóért 210 (58 ezer forintot), míg egy pulóverért 1360 dollárt (376 ezer forintot) kérnek. A rappernek szintén részesedése van a Jay-Z, Rihanna és Beyoncé által alapított Tidal zenei megosztó szolgáltatásban, amelyen keresztül legújabb lemeze, a The Life of Pablo is megjelent.

Vasárnap éjszaka a zenész arra kérte mintegy 19 millió követőjét a Twitteren, hogy fizessenek elő a Tidalra, a feliratkozás ára havonta 9,99 (270 forint) és 19,99 dollár (5500 forint) között van. Mint fogalmazott, az így szerzett bevételt "leírt" ötleteire fordítja, amely jelentheti azt is, hogy a Netflixhez és az Amazonhoz hasonlóan saját televíziós produkció készítésén gondolkodik - írja a businessinsider.com.