Megkönnyítették a francia hatóságok a párizsi terrortmámadást elkövetők dolgát - állítja Jesse Hughes. Az Eagles of Death Metal frontembere bandájával a párizsi Bataclan koncerttermében lépett fel, mikor több dzsihadista sortüzet nyitott a koncerten szórakozó tömegre. Kedd este újból a francia fővárosban koncerteznek.
A kaliforniai rockzenész csaknem 1500 fős közönség előtt adott koncertet 2015. november 13-án egy párizsi szórakozóhelyen, mikor terroristák törtek be az épületbe. Miután 90 embert lemészároltak, a frontember - állítása szerint - beleütközött az egyik fegyveresbe a színpad mögött.

Jesse Hughes már régóta lobbizik a fegyverhasználat engedélyének kiszélesítéséért, a francia iTélé televíziós interjújában 19 percen keresztül idézte fel emlékeit a tragikus napról, elmondta, kik voltak az igazi hősök, és hogyan kiegyenlíteni az erőviszonyokat.

A tévében rögtön Hughes-nak szegezték a kérdést, hogy megváltozott-e a fegyvertartásról alkotott véleménye a párizsi mészárlás után, de az énekes-gitáros azt válaszolta, hogy szerinte a fegyvertartás és a terrorista merényletek között nincs összefüggés.

"Megállította-e bármelyik terroristát a francia fegyverellenes törvény?" - kérdezte provokálóan, majd válaszolt saját kérdésére: a bátor fegyveresek állították meg őket, akik életük kockáztatása árán rátámadtak a dzsihadistákra.


Az énekes felkészült arra, hogy sokan nem értenek egyet vele, de úgy gondolja, hogy ki kell egyenlíteni az erőviszonyokat.

Persze az lenne a legideálisabb, ha senkinek nem lenne fegyverek, de amíg ezt nem lehet elérni, addig mindenki kezébe adna egyet.

Az Eagles of Death Metal kedd este lép fel újra Párizs Olympia koncerttermében, természetesen megerősített rendőri és katonai felügyelet mellett. A Bataclan koncerttermében traumnatizált túlélők ingyenjegyet kaptak az esti koncertjükre, ahol pszichológusokkal is beszélhetnek emlékeikről.