Jennifer Williams a hidegben egy New York-i parkba vitte sétálni a kutyáját, amikor az hirtelen kiszakította a kezéből a pórázt, és egy fához rohant. Ez volt egy másik kutya szerencséje: a nő ugyanis ekkor talált rá a fához láncolt, földbe fagyott lábú állatra.
Fotó: NBC News
A kutya nem tudott mozogni, ezért a nő körbetekerte a kabátjával, és úgy emelte fel. Ekkor vette észre, hogy a lábai véresek, megsérültek, amikor megpróbálta kiszabadítani őket a jég fogságából – írja az NBC News.

A nő ezután felhívta az egyik állatmentő szolgálatot vezetőjét. A férfi vitte el később a nőstény kutyát az állatorvoshoz is. Azt mondta, a nő azzal, hogy kiszabadította a kutyát, megmentette az életét.

Az állatorvosok kezelték a kutya vérző lábait, és más, többek között a szemén keletkezett betegségeket is diagnosztizáltak – még nem biztos, hogy teljesen fel fog épülni. Ha viszont már nem szorul orvosi kezelésre, menhelyre kerül, örökbefogadókat keresnek neki.

New York-ban egyébként törvényjavaslatot nyújtottak be azért, hogy szigorúbban büntethessék azok, akik nagyon hidegben vagy hidegben kint hagyják a háziállataikat.