A VOLT fesztivál szerdán újabb fellépőket jelentett be. Június 29-től július 2-ig a közönség nem csak az Iron Maident, a Slayert, Wiz Khalifát vagy Damien Rice-t láthatja, ugyanis a The Prodigy, Axwell A Ingrosso, Paul Kalkbrenner, a Gorgon City, a Skillet, a Stereo MC's, az Alle Farben és a Jan Blomqvist & Band is Sopronba érkezik.
Fotó: VOLT Fesztivál
A világ egyik legnépszerűbb brit elektronikus zenei csapata, a The Prodigy már kétszer lépett fel a fesztiválon, mindkétszer telt ház előtt. Idén a korábbinál is nagyobb színpadon lépnek színpadra tavalyi új lemezükkel és régi slágereikkel. Új lemezükön is a klasszikus Prodigy hangzást állították elő, stílusukat más zenészekével szinte lehetetlen összetéveszteni.


Az Axwell Λ Ingrosso a skandináv Swedish House Maffia két tagjából alakult, várhatóan több tízezren lesznek rájuk kíváncsiak. Élénk electro house-t játszanak, és mindketten felléptek már a világ legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljain. 2014-ben kezdtek ketten zenélni, eddig megjelent kislemezeik pedig egytől-egyik hatalmas sikert arattak.


Szintén visszatérő fellépője a fesztiválnak Paul Kalkbrenner, aki az európai techno-kultúra egyik legfelkapottabb DJ-producere. A Berlin Calling című filmben is szerepelt, amelyben egy alkotói válsággal küzdő karaktert alakított. Kalkbrenner évek óta a legnagyobb fesztiválokon lép fel egész Európában. Tavaly jelent meg 7 című lemeze, amely több országban is listavezető lett. Magyarországra is ezzel az anyaggal érkezik.


A Gorgon City-t Kye Gibbon és Matt Robson-Scott 2012-ben alapította. Zenéjükben ötvözik a jungle, a house, a grime, a hip-hop, illetve a garage stílusokat is. Kiadójuk a Rudimentallal közös, együtt is turnéztak már. A Gorgon City slágereit Annie Mac, Diplo, Eats Everything és a MistaJam is szokta játszani.


A Skillet nevű amerikai zenekar különleges rockot játszik. 20 éve kezdett a memphis-i csapat közösen zenélni. Eddig hét nagylemezük jelent meg, több millió albumot adtak már el, és kétszer is jelölték őket Grammy-díjra. Dinamikus rockzenéjüket a különféle zenei stílusokat kedvelő emberek is szívesen hallgatják.


A Stereo MC’s az egyik legsikeresebb brit hip-hop és elektronikus tánczenei csapata. A sokoldalú zenekar két alapító tagja Rob Birch és Nick 'the Head' Hallam már mindketten elmúltak ötvenévesek, de még mindig energikusak a színpadon. 1992-ben jelent meg Connected című lemezük, amely az elmúlt 25 év egyik legfontosabb albuma.


A német Alle Farben, azaz Frans Zimmer 2010-ben a berlini Kreuzberg negyedből indult. 2012-ben már 30 ezer ember előtt zenélt a Tempelhof repülőtéren. A She Moves című dallal indította első nagylemezét, amely Synesthesia - I Think in Colours címmel 2014-ben jelent meg.


A svéd elektronikus zenész, énekes és producer Jan Blomqvist Berlinben él. Eddigi munkái összetett érzelmeket csalnak elő az emberekből. Jelenleg a berlini minimal színtér egyik legtehetségesebb előadójának tartják, legsikeresebb kislemeze pedig két éve jelent meg Time Again címmel. Legújabb szerzeménye, a More pár napja jelent meg. A zenész a VOLT fesztiválon Jan Blomqvist & Band-ként lép fel, élő show-val készül a koncertre.