Szaván fogták Abdel Fattah el-Szíszi egyiptomi elnököt, aki szerdai beszédében azt bizonygatta, hogy ha tehetné, rögvest eladná magát az ország gazdasági helyzetének javításáért.
Fotó: EPA
"Ha eladhatnám magamat, megtenném" - bizonygatta el-Szíszi egyiptomi elnök szerdai televíziós beszédében, melyben felszólította az egyiptomi lakosságot, hogy adományokkal segítsék meg az ország megrogyott gazdasági helyzetét - írta az Independent a Financial Times cikkére hivatkozva.

Egy szemfüles eBay felhasználó nem tétlenkedett, azonnal feltöltötte a vezető vigyorgó fényképét az internetes vásárlóoldalra a "kissé használt áru" kategóriába, csalogatásként pedig odaírta, hogy a tábornagy filozófus és katonai háttérrel is rendelkezik.
"Sziasztok, úgy döntöttünk, eladjuk hírhedt egyiptomi tábornagyunk, a katonai puccsot vezető Abdel Fattah el-Szíszit, hogy megmentsük helyettetek is az egyiptomi gazdaságot. Már a tábornagy is elmondta, hogy szívesen áruba bocsátaná magát, ha ezzel országán segítene. Érte, miattatok és az emberiség jövőjéért vittük vásárra a bőrét."

"Kérlek, licitáljatok, hogy visszaszerezhessük Egyiptom gazdasági és politikai függetlenségét! Nem fogjátok megbánni! " - írta a dr_motown nevű felhasználó.

A felhasználók rekordgyorsasággal licitáltak egymásra, pár órán belül már a 100 ezer dolláros küszöböt is átlépték.

Az egyiptomi elnök szerda este titokzatos módon lekerült az internetes vásárlóoldal portékái közül, de online árverése örök emlék marad a licitálók életében.

MTI