Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 
Időjárási helyzet Európában

A kontinens északkeleti részének időjárását egy nagy kiterjedésű anticiklon alakítja. Területén több helyen napos, de éjszakánként sokfelé párás, helyenként ködös az időjárás, és a leghidegebb órákban a hőmérséklet jellemzően -5 és -14 fok között alakul. Szintén magasnyomás található az Ibériai-félszigettől nyugatra, amely benyúlik egészen a délnyugat-európai területek fölé. Hatására csak kisebb körzetekben felhős az ég és általában több órás napsütés jellemző. A csúcshőmérséklet 15 fok körül alakul. Ezzel szemben Európa középső területein - az anticiklonok között - és a szárazföldtől északnyugatra ciklonális mező található. Errefelé  borult, csapadékos, de ennek ellenére enyhe az idő. A jellemző nappali maximumok 10 fok körül alakulnak. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egy északnyugat felől érkező melegfront határozza meg.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Szombat este északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és vasárnap már túlnyomóan borult időre számíthatunk. Éjszaka inkább csak az északi vidékeken, majd vasárnap napközben már többfelé várható eső, de az Északi-középhegység magasabb csúcsain a délelőtti órákig havas eső is lehet. Az eleinte még élénk északnyugati szél estétől egyre többfelé délnyugatira fordul, és megerősödik.

A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 14 fok között valószínű.

Forrás: MTI