Felfüggesztették a párttagságát Gál Roland dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselőnek, akit csütörtökön este - egy másik férfival együtt - letartóztattak egy évekkel ezelőtt eltűnt dunaföldvári vállalkozó, Molnár Antal megölése ügyében. A helyi Fidesz Kezdeményezte a frakcióból való kizárását is Dunaújvárosban.
Bár a rendőrség csak Sz. J.-ként és G. R.-ként nevezte meg a két férfit, a castellum.do nevű hírportál nevesítette a képviselőt, és értesülését a dunaújvárosi önkormányzat névtelenséget kérő munkatársa az Indexnek is megerősítette. A rendőrség csütörtök este óta nem közölt több részletet.

A nyomozás csak 2016. január 5-e óta folyik gyilkossági ügyben. Addig a rendőrök csak eltűntként keresték Molnár Antalt. Az ügyben, noha az egyik letartóztatott férfi a dunaújvárosi képviselő-testület tagja, nem a Fejér, hanem a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz. A valószínűleg megölt vállalkozó, Molnár Antal a Tolna megyei Dunaföldváron lakott. 2013. augusztus végén a szintén Tolna megyei Paks rendőrkapitánysága adott ki közleményt, amelyben eltűntként keresik Molnár Antalt, de a castellum.do információi alapján a férfit már 2013 májusa előtt így keresték.

A Faktor kereste a dunaújvárosi önkormányzat szóvivőjét, akit egyelőre nem értünk el. Az MTI-nek sem nyilatkoztak, későbbre ígértek tájékoztatást. A castellum.do mellett a duol.hu helyi hírportál is arról írt, hogy már szerda hajnal óta helyszínelnek a rendőrök egy dunaújvárosi, Petőfi utcai házban, és ennek köze lehet a gyilkossághoz.

Gál Roland amellett, hogy dunaújvárosi önkormányzati képviselő, tagja a Dunaújvárosi Főiskola Kézilabda Akadémiáját működtető és a város tulajdonában lévő Kézilabda Akadémia kft. felügyelőbizottságának is. A dunaújvárosi képviselők januári ülésükön több mint 25 millió forinttal emelték meg az akadémia törzstőkéjét, a kft. felügyelőbizottságának javaslatára.

A képviselő párttagságát azonnal felfüggesztették, ezt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján jelentette be. Azt mondta: ha a bíróság elítéli, ezt véglegesítik, tehát „semmi közünk ettől a pillanattól hozzá” – mondta Kósa Lajos.

A Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöksége kezdeményezte Gál Roland önkormányzati frakcióbeli tagságának felfüggesztését - közölte az önkormányzat péntek délután az MTI-vel. A közleményben azt írták: a város önkormányzata és a Fidesz helyi szervezete megdöbbenve értesült a nyomozásról. A hivatalos eljárás végéig nem nyilatkoznak, de figyelemmel kísérik a nyomozati és a bírósági eljárást - írték közleményükben.

Dunaújvárosi gyilkosság: még egy férfit elfogtak


Egy harmadik férfit is őrizetbe vettek vasárnap a rendőrök azzal az emberölési üggyel kapcsolatban, amelyben a dunaújvárosi önkormányzat egyik képviselője is érintett. Még csütörtökön este letartóztattak két férfit...