Szinetár Dóra örül, hogy férjével, Makranczi Zalánnal egy színdarabban vállaltak szerepet. Szerinte ez kifejezetten jót tesz a kapcsolatuknak. 
Egy közös munka kellett ahhoz, hogy végre több időt tölthessen együtt a Szinetár Dóra, Makranczi Zalán há­zaspár. Mindketten szerepet vállaltak ugyanis a Pulitzer-ügy című dokudrámában, Fodor Tamás ol­dalán. Igaz, nem szerelmespárt alakítanak: Dórát bírónőként, Zalánt pedig Roosevelt elnökként és Pulitzer öccseként láthatjuk majd a Spinoza Színház desz­káin. 

– Mindketten sokat dolgozunk, és az az egyetlen problémánk, hogy kevés időt tudunk együtt tölteni, így a mostani próbafolyamatot ajándékként éljük meg. Attól, hogy utána havonta párszor játsszuk a darabot, nem hiszem, hogy megunnánk egymást – válaszolta Dóra nevetve arra a kérdésre, nem fél-e, hogy az intenzív együttlét megterheli a kapcsolatukat. Azt a vélekedést is cáfolta, mely szerint előző házassága azért ért véget, mert közös koncertjeik miatt rengeteg időt töltöttek együtt volt férjével.
Dóra négy évvel ezelőtt, Be­reczki Zoltánnal történt külön költözésük után pár hónappal, A mizantróp című darab próbáin ismerte meg Zalánt, így ott már megtapasztalhatták, milyen a közös munka. – Zalánnal a világ alapvető kérdéseirôl azonos a véleményünk, hasonló az értékrendünk, talán ezért is jó vele dolgozni. 

Dóra és Zalán tavaly nyáron házasodott össze, a férj szinte soha nem nyilatkozik a magán­életéről, a Család-barát című műsorral azonban a napokban kivételt tett. – A legfontosabb, amit megszerettem benne, a hihetetlen igazságérzete – jellemzi feleségét Makranczi. – Rendelkezik egy jól fejlett fészekrakó ösztönnel, ami azt jelenti, hogy ha ledobod a Marsra, akkor biztos lehetsz benne, hogy pár perc múlva kis horgolt terítőcskék lesznek mindenhol. Virágokat rajzol, fest és elrendezi a hegyeket, vizeket, hogy azok otthonosak legyenek.