A Fidesz szerint a Jobbik és a Demokratikus Koalíció árulja el a magyar embereket.
A nagyobbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott, a két ellenzéki párt nyilatkozataira reagáló közleménye szerint a Jobbik és a Gyurcsány-párt idegen érdekeket szolgálnak, nem támogatták a kerítés megépítését, a bevándorlási szabályok szigorítását, és azt sem, hogy katonákkal és rendőrökkel védjék meg a határokat az illegális bevándorlóktól. 

A Fidesz kiemelte: a magyar és a szlovák kormány volt az első, amely az Európai Bíróságon is megtámadta az uniós betelepítési kvótát, amely napirenden lesz a következő EU-csúcson is.

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök pálfordulást hajtott végre a menekültügyi kvóták ügyében azzal, hogy támogatta az Európai Tanács menekültek relokációjáról is szóló zárónyilatkozatát - közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke szombati sajtótájékoztatóján.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke pedig arról beszélt szombaton az MTI-nek, hogy Orbán Viktor is megszavazta a menekültek kvóták szerinti elosztását tartalmazó záródokumentumot pénteken az EU-csúcson, ezzel "politikai celebbé" vált, aki alkalmatlan arra, hogy megvédje az országot.

Forrás: MTI