Aleksandar Sapic elárverezi érmeit, a befolyt összeget pedig jótékony célra fogja felajánlani. Minden idők legjobb szerbiai vízilabdázója 24 érmet ad el, a pénzt pedig egy beteg gyerekeket gyógyító alapítványnak adja.
A célra egy honlapot is létrehoztak, ahol licitálni lehet Sapic 2005-ös világbajnoki aranyérmére, de az athéni olimpián szerzett ezüstjére, vagy a Sydneyben és Pekingben nyert bronzaira is. További vb-érmeit, Európa-bajnokságokon, a Világligában, a Világkupán, a LEN Kupában és a Bajnokok Ligájában szerzett medáljait is árverésre bocsátja.

Aleksandar Sapic azt mondta, hogy az érmeinél csak a családja fontosabb számára, de mégis könnyű lemondania a díjakról, ha azzal beteg gyerekeken segíthet.

Az érmek kikiáltási ára 3 ezer és 10 ezer euró között mozog, a legdrágább darab egy bronzérem, amelyet a sydneyi olimpián szerzett.

Sapic korábban játszott a belgrádi Crvena Zvezdában és Partizanban, a vajdasági Óbecse csapatában, az olasz Camogliban és Savonában, valamint az orosz Sturmban is. 2005-ben pedig a világ legjobb vízilabdázójává választották – írja az MTI.