Jövő héten borús idő lesz, sok eső eshet, de néhol havas eső és hó is lehet. Többször erősen vagy viharosan fog fújni a szél, de nem lesz hideg. Éjjel is csak 8 fokig hűl le a levegő.
Hétfőn a déli és a keleti határnál több órára is kisüthet a nap. Az Északi- és a Dunántúli-középhegység egyes részein azonban borult lesz az idő. A Dunántúlon és a középső megyékben elszórtan, az Északi-középhegységben pedig többfelé lehet eső. Estétől már az ország keleti részén is elkezdhet esni. A szél egy ideig kevésbé fog fújni, de utána ismét megélénkül. Az Észak-Dunántúlon délutántól viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 8 fok között fog alakulni. Az idő a Bakonytól északra lesz a legenyhébb. Éjjel az Aggteleki-karszt környékén lesz a leghidegebb. A nappali hőmérséklet 8-15 fok között várható, de az Északi-középhegységben csak plusz 4-7 fok lesz.

Kedden reggel a Tiszántúlon, napközben az Északi-középhegységnél, este pedig nyugaton eshet. Sokfelé továbbra is erős, északnyugaton pedig viharos szél lesz. A leghidegebb órákban 1-7 fok várható. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán borult idő lesz, az egész országban esni fog, sok helyen jelentős mértékű eső várható. Este a magasabban fekvő területeken havas eső és hó is lehet. Sokfelé viharos szél lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 között alakul, a legmagasabb hőmérséklet pedig 3-9 fok lesz.

Csütörtökön nyugat felől kiderülhet az ég, kisüthet a nap. Délelőttől a Tiszántúlon sem valószínű, hogy esne. Délután erős szélre lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb pedig 5-10 fok között alakul.

Pénteken ismét többfelé eshet az Északi-középhegységnél havas esőre vagy hóra is lehet számítani. Néhol erősen fújhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximum pedig plusz 3-9 fok között valószínű.

Szombaton továbbra is erősen felhős lesz az ég, és még mindig eshet. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4, a legmelegebb órákban pedig plusz 6-11 fok lehet.

Vasárnap még mindig erősen felhős idő lesz, többfelé lehet esőre, záporra számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között lesz, napközben pedig 7-12 fok között alakul a hőmérséklet – írja az MTI.